Forum Diety Proteinowej   

Forum dietetyczne strony na temat diety proteinowej


  • Reklamy

Soja po warszawsku

Przepisy dla fazy czwartej diety Dukana. Moderatorka: MadziaRa

Re: Soja po warszawsku

Postprzez nwg » 13 Kwi 2011, 13:41

petitka napisał(a):wyczytałam gdzieś na forum, teraz ciężko mi to znaleźć... bo ponoć do wędzenia dodaje się składniki których powinno sie unikać (np. sól)
poza tym gdyby były dozwolone to dlaczego szynka wędzona byłaby zakazana? (a jest jak widać w tabeli produktów dozwolonych i zakazanych)

Wszystkie wędliny są, jak nazwa wskazuje, wędzone. A przynajmniej powinny być, bo dzisiaj wjeżdża toto na chwilę do komory z takim białym dymkiem i zaraz jest "uwędzone". Widziałem na własne oczy, a jeden duży zakład przetwórstwa mięcha mam w polu widzenia z tarasu. Na diecie czy nie - ludzie jedzą wędliny. A ilość soli jest od wędzenia niezależna. Jest tu jeden sklep, gdzie sprzedają takie robione "po wiejsku" - że niby tradycyjnie. Pierś z indyka kupiłem tam raz i więcej nie zamierzam, bo była strasznie słona.

W tabeli dozwolonych produktów ogólnie wędliny są jakby niekonsekwentnie wymienione. Bo niby czemu "szynka wieprzowa" jest dozwolona, a "surowa szynka" i "szynka wędzona" zakazane? To w takim razie "surowa szynka wieprzowa" jaka jest? Albo "szynka wieprzowa wędzona"? Po mojemu to głupoty. Nie jem żadnej szynki, co miała 4 nogi. Wieprzowej, bo wieprzowina jest tłusta, wołowej bo u nas w żadnym sklepie jej nie mają. Jem indyka i kurczaka - surowe, wędzone, pieczone, gotowane i jakie tylko, byle bez skóry :)
Image
Na diecie od 10.01.2011. Na DD od 07.02.2011 i 126 kg. Na trójce od 22.08.2011 do 04.11.2012.
Awatar użytkownika
nwg
TWARDZIEL FORUMOWY
TWARDZIEL FORUMOWY
 
Posty: 1844
Rejestracja: 09 Lut 2011, 10:01
Miejscowość: Sokołów Podlaski

Reklamy

Re: Soja po warszawsku

Postprzez petitka » 14 Kwi 2011, 13:49

nie napisałam wędlina więc nie wiem dlaczego robisz mi wykład na temat pochodzenia słowa, a w tabeli są szynki wieprzowe, z indyka i kurczaka, czyli chodzi o szynki ogólnie rzecz ujmując zmielone, wieprzowe ładnie nazywają się konserwowe ewentualnie "z puszki", dlaczego je można? bo mają znacznie mniejszą zawartość tłuszczu, choć jak nazwa wskazuje mają trochę konserwantów, żeby sie nie zepsuły. Szynka surowa natomiast tłuszczu ma mnóstwo, a wędzona sól :P

więc i tak wychodzi na to, że jako tako miałam rację:P
Image

I faza: 03-08.02.11 -5
II faza: 09.02-30.05.11 - 10
w sumie.. -> -15

i zaczynamy od nowa...
I faza: 19.09.12 - 22.09.12= -1,5kg
II faza: 23.09.12 - ...
petitka
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 35
Rejestracja: 23 Lut 2011, 18:58

Re: Soja po warszawsku

Postprzez nwg » 14 Kwi 2011, 14:03

petitka napisał(a):(...) więc i tak wychodzi na to, że jako tako miałam rację:P

Kobieta zawsze ma rację 8-). Jako tako.
Image
Na diecie od 10.01.2011. Na DD od 07.02.2011 i 126 kg. Na trójce od 22.08.2011 do 04.11.2012.
Awatar użytkownika
nwg
TWARDZIEL FORUMOWY
TWARDZIEL FORUMOWY
 
Posty: 1844
Rejestracja: 09 Lut 2011, 10:01
Miejscowość: Sokołów Podlaski

Re: Soja po warszawsku

Postprzez petitka » 18 Kwi 2011, 16:31

No :lol: masz szczęście:D inaczej moje pełne 160cm mogłoby się zbuntować i stałaby Ci sie krzywda:D wielka krzywda:D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Image

I faza: 03-08.02.11 -5
II faza: 09.02-30.05.11 - 10
w sumie.. -> -15

i zaczynamy od nowa...
I faza: 19.09.12 - 22.09.12= -1,5kg
II faza: 23.09.12 - ...
petitka
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 35
Rejestracja: 23 Lut 2011, 18:58

Re: Soja po warszawsku

Postprzez liliann » 16 Paź 2011, 17:23

Pycha!
Załączniki
Zdjęcie-0140.jpg
Zdjęcie-0140.jpg (25.19 KiB) Obejrzany 1179 razy
...Nie rezygnuj z czegoś, co wymaga czasu, bo ten czas i tak w końcu minie...
Awatar użytkownika
liliann
GADUŁA
GADUŁA
 
Posty: 949
Rejestracja: 21 Gru 2010, 16:12
Miejscowość: mazowsze

Poprzednia


  • Reklamy

Wróć do Faza definitywnej stabilizacji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklamy