Forum Diety Proteinowej   

Forum dietetyczne strony na temat diety proteinowej


  • Reklamy

Soczysty schab pieczony dla fazy III

Przepisy na dania z mięsa

Soczysty schab pieczony dla fazy III

Postprzez Elka » 11 Gru 2010, 19:25

Potrzebny nam kawałek schabu, raczej "niski", czosnek, przyprawa do kurczaka (ja używam takiej z Biedronki, bez glutaminianu sodu)
Schab myjemy, osuszamy.
Ostrym nożykiem nacinamy w różnych miejscach, wpychamy w otwory kawałki czosnku.
Tego czosnku powinno być sporo.
Obsypujemy przyprawą i odkładamy na noc do lodówki.
Na drugi dzien wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy pod przykryciem ponad godzinę.
Zaczynałam w temperaturze ponad 200stopni, potem nieco zmniejszyłam .
Nie dolewałam wody, nie przewracałam, kilka razy polałam wierzch sosem który się wytwarzał w czasie pieczenia.

Schab jest soczysty, doskonały zarówno na ciepło jak i na zimno.
Można jeść jako wędlinkę, daje się kroić w cieniutkie plasterki.

Smacznego :)

Image
Image

Wystartowałam 8 czerwca 2010
Od 26.09 - 11.02 Faza III
Oswajam Czwartą ;)
Elka
STARSZYZNA FORUMOWA
STARSZYZNA FORUMOWA
 
Posty: 8611
Rejestracja: 14 Cze 2010, 17:31

Reklamy

Re: Soczysty schab pieczony

Postprzez DEBRATABOR » 11 Gru 2010, 19:58

Tak na wszelki wypadek - schab czyli wieprzowina jest niedozwolony w Fazie I i II. ;)
Tak więc nie robmy sobie apetytu :)
DEBRATABOR
 

Re: Soczysty schab pieczony

Postprzez Elka » 11 Gru 2010, 20:01

Dlatego ten schab wylądowal w przepisach fazy III :mrgreen:
Image

Wystartowałam 8 czerwca 2010
Od 26.09 - 11.02 Faza III
Oswajam Czwartą ;)
Elka
STARSZYZNA FORUMOWA
STARSZYZNA FORUMOWA
 
Posty: 8611
Rejestracja: 14 Cze 2010, 17:31

Re: Soczysty schab pieczony

Postprzez DEBRATABOR » 12 Gru 2010, 13:08

Elka napisał(a):Dlatego ten schab wylądowal w przepisach fazy III :mrgreen:

Tylko tego wcale nie widac tak wyraznie. Mozna nie zauwazyc i jeszcze ktos nowy upiecze sobie schab na uderzeniowce :D
DEBRATABOR
 

Re: Soczysty schab pieczony

Postprzez Elka » 12 Gru 2010, 13:34

Kochanie - czego nie widać??? :shock: :shock: :shock:
Przecież zamieściłam ten przepis w odpowiednim dziale - przepisów dla fazy utrwalania wagi.
Jak bardziej widoczne to miałoby być? :shock: ;)
Image

Wystartowałam 8 czerwca 2010
Od 26.09 - 11.02 Faza III
Oswajam Czwartą ;)
Elka
STARSZYZNA FORUMOWA
STARSZYZNA FORUMOWA
 
Posty: 8611
Rejestracja: 14 Cze 2010, 17:31

Re: Soczysty schab pieczony

Postprzez DEBRATABOR » 12 Gru 2010, 14:45

Elka napisał(a):Kochanie - czego nie widać??? :shock: :shock: :shock:
Przecież zamieściłam ten przepis w odpowiednim dziale - przepisów dla fazy utrwalania wagi.
Jak bardziej widoczne to miałoby być? :shock: ;)


Ano 'Kochanie' w listingu, boldem jest schab. Pod spodem petitem jest faza trzecia.
Jesli ktos otwiera temat, jest inaczej, w tematach aktywnych, ten petit znika.
Nie musisz sie az tak bronic. Nieszczescia nie ma ;)
DEBRATABOR
 

Re: Soczysty schab pieczony dla fazy III

Postprzez Elka » 12 Gru 2010, 15:17

Pewnie że nie ma, wyraziłam tylko zdziwienie :D
Ale dopisałam w temacie, żeby nie było nieporozumień - teraz chyba wszystko czytelne, mam nadzieję ;)
Image

Wystartowałam 8 czerwca 2010
Od 26.09 - 11.02 Faza III
Oswajam Czwartą ;)
Elka
STARSZYZNA FORUMOWA
STARSZYZNA FORUMOWA
 
Posty: 8611
Rejestracja: 14 Cze 2010, 17:31

Re: Soczysty schab pieczony dla fazy III

Postprzez DEBRATABOR » 12 Gru 2010, 16:21

Elka napisał(a):Pewnie że nie ma, wyraziłam tylko zdziwienie :D
Ale dopisałam w temacie, żeby nie było nieporozumień - teraz chyba wszystko czytelne, mam nadzieję ;)

Teraz jest super ;)
DEBRATABOR
 

Re: Soczysty schab pieczony dla fazy III

Postprzez Anyanka » 22 Gru 2010, 13:44

uu, jaki piekny! chyba na święta sobie zrobię!
Image
start 30.08.2010
faza I 30.08 - 2.09 -5 kg!
faza II 3.09 - 5.11 (3/3); 6.11 - 13.12 (1/1) 14.12 - 19.12 (PW) -14 kg
faza III 20.12 - 9.07.2011 -3 kg
Awatar użytkownika
Anyanka
MANIAK FORUMOWY
MANIAK FORUMOWY
 
Posty: 1263
Rejestracja: 04 Sie 2010, 16:50
Miejscowość: Katowice

Re: Soczysty schab pieczony dla fazy III

Postprzez DEBRATABOR » 22 Gru 2010, 15:41

Anyanka napisał(a):uu, jaki piekny! chyba na święta sobie zrobię!


Ja zawsze pieklam schabik :( No nic będzie polędwica wolowa, a co, jak szalec, to szalec. Juz sie marynuje.
DEBRATABOR
 

Następna


  • Reklamy

Wróć do Dania z mięsa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklamy