Forum Diety Proteinowej   

Forum dietetyczne strony na temat diety proteinowej


  • Reklamy

Super chlebek jak oryginał

Przepisy na pieczywo i placki

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez Mysendi » 31 Mar 2011, 09:43

może za szybko go wyjmujecie z piekarnika i opada?
straznik.dieta.pl/]Image
Faza pierwsza 17.01.-22.01 .2011(2 kg)
Faza druga 23.01.2011 trwa
Mysendi
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 64
Rejestracja: 13 Sty 2011, 22:41
Miejscowość: warszawa

Reklamy

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez Mysendi » 12 Kwi 2011, 23:16

robiłam ponownie i wyszedł bardzo dobry ,ja zawsze dodaję ciut więcej proszku do pieczenia i nie wyjmuję od razu z piekarnika
straznik.dieta.pl/]Image
Faza pierwsza 17.01.-22.01 .2011(2 kg)
Faza druga 23.01.2011 trwa
Mysendi
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 64
Rejestracja: 13 Sty 2011, 22:41
Miejscowość: warszawa

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez mariola10 » 15 Cze 2011, 18:13

Mysendi chlebek rewelka.Do tej pory piekłam bułeczki ale już mi się znudziły.Znalazłam ten przepis bałam się że nie wyjdzie ale jest ok.Dzięki za przepis.Pozdrawiam.Tak jak napisałaś po upieczeniu zostawiłam w piekarniku przy otwartych drzwiczkach prawie nie opadł.Super!!!!!!!!!!!!!!!!!
Załączniki
003.jpg
003.jpg (33.83 KiB) Obejrzany 1218 razy
002.jpg
002.jpg (34.34 KiB) Obejrzany 1218 razy
mariola10
 

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez Mysendi » 15 Cze 2011, 19:54

cieszę się ,że smakuje ostatnio zmniejszyłam ilość skrobi i daję 9 łyżek otrębów pszennych i 12 owsianych a tylko 5 skrobi .Otręby owsiane daję całe nie mielone jest lepsze, drożdży tez można więcej dać .Robię go często i zawsze wychodzi .
straznik.dieta.pl/]Image
Faza pierwsza 17.01.-22.01 .2011(2 kg)
Faza druga 23.01.2011 trwa
Mysendi
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 64
Rejestracja: 13 Sty 2011, 22:41
Miejscowość: warszawa

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez natalia133 » 17 Cze 2011, 10:48

dziewczyny!!!ja nie mam skrobi bez niej tez da się go upiec czy nie bardzo??bo ten chlebek wygląda super!ja piekłam bułeczki w mikrofali ale jakoś mi nie podeszły może ten chlebek będzie dobry!!!
pierwsze podejście --01.05.2011r do ---01.12.2011r utrata 26 kg

start 05.07.2013
[=http://straznik.dieta.pl/]Image[/url]

muszę i dam radę
system 1/1
Awatar użytkownika
natalia133
BYWALEC
BYWALEC
 
Posty: 108
Rejestracja: 21 Kwi 2011, 07:43

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez Mysendi » 17 Cze 2011, 12:39

nie próbowałam bez skrobi więc nie wiem czy wyjdzie czy nie będzie za mokry .
Kup skrobię na allegro naprawdę jest przydatna szczególnie do słodkich wypieków :D
straznik.dieta.pl/]Image
Faza pierwsza 17.01.-22.01 .2011(2 kg)
Faza druga 23.01.2011 trwa
Mysendi
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 64
Rejestracja: 13 Sty 2011, 22:41
Miejscowość: warszawa

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez natalia133 » 19 Cze 2011, 09:11

Mysendi napisał(a):nie próbowałam bez skrobi więc nie wiem czy wyjdzie czy nie będzie za mokry .
Kup skrobię na allegro naprawdę jest przydatna szczególnie do słodkich wypieków :D


właśnie wczoraj go upiekłam w smaku średnio dobry a wilgotny to rzeczywiście jest!!ogólnie nie taki zły!!część sobie zamroziłam a cześć mam w lodówce!!! zrobiłam tez sernik ten bez otrębów z kakao jasno ciemny!!!polecam go jest smaczny!!a skrobie muszę kupić!!!na pewno mi się przyda
pierwsze podejście --01.05.2011r do ---01.12.2011r utrata 26 kg

start 05.07.2013
[=http://straznik.dieta.pl/]Image[/url]

muszę i dam radę
system 1/1
Awatar użytkownika
natalia133
BYWALEC
BYWALEC
 
Posty: 108
Rejestracja: 21 Kwi 2011, 07:43

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez gosia0612 » 26 Cze 2011, 09:47

Dzięki za przepis ,chleb jest rewelacja ,piekę go bardzo czesto
Image
FAZA I od 08/05-15/05
FAZA II od 16/05-30/10/11
FAZA III od 31/10-26/06/12[/b]

Jeśli masz ochotę to zajrzyj
-mój dzienniczek-http://forum.dietaproteinowa.tv/viewtopic.php?f=19&t=6749
Awatar użytkownika
gosia0612
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 65
Rejestracja: 26 Maj 2011, 05:54
Miejscowość: Perth /Szkocja

Re: Super chlebek jak orginał

Postprzez amadeuszowa » 14 Lip 2011, 19:27

tabakierka napisał(a):
Mysendi napisał(a):6 łyżek otrębów pszennych
9 łyżek otrębów owsianych
9 łyżek skrobi kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jaja
150 ml jogurtu naturalnego
wszystko zmiksować piec w temp 200c 40 min po upieczeniu uchylić piekarnik zostawić na ok 20 min
wychodzi taka blacha 12x31
wychodzi super dawno takiego nie jadłam
jutro dam fotkę

Bardzo sympatyczny chlebek :D
W obawie przed dużą ilością mazeiny, przepis nieco zmodyfikowałam: użyłam 6 łyżek owej zamiast 9 oraz zwiększyłam ilość otrębów pszennych do 9. Dodałam cały, mały jogurt naturalny Danone, a białka ubiłam na pianę i dodałam dopiero na sam koniec.
Myślę, że można z tego zrobić porcje na 6 dni.
Ponieważ nie użyłam żadnych przypraw, chlebek wyszedł bardzo delikatny, idealny do serka waniliowego :D
Poniżej zamieszczam efekt :D



zrobilam wg zmienionego przepisu :) i to pierwszy chleb który mi wyszedł i był naprawde zjadliwy :) jest dosc mocno zbity, sugeruje sie tym aby zmniejszych ilosc mazeiny :) i ja zrobilam z suszonymi drożdzami w sensie takimi w proszku... i pachnie tak chlebowato ! :D
Image

1 faza - 30.05.2011 - 5kg w dół
2 faza - 8.06 - 7.08 (przerwa z racji wyjazdu)
3 faza - 8.08 - 30.09.2011 i wracam na właściwą drogę :P

Faza 1 od nowa - 19.03 -
Faza 2 -
amadeuszowa
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 14
Rejestracja: 20 Cze 2011, 13:30

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez MsDorka27 » 16 Lip 2011, 20:21

Właśnie siedzi w piekarniku :D A konsumować będę jutro :)
[url=http://straznik.dieta.pl/]Image

1 faza 24/09/2012 start 90.2kg
2 faza 01/10/2012 start 88.2kg
Awatar użytkownika
MsDorka27
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 12
Rejestracja: 20 Cze 2011, 15:09

PoprzedniaNastępna


  • Reklamy

Wróć do Pieczywo i placki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklamy