Forum Diety Proteinowej   

Forum dietetyczne strony na temat diety proteinowej


  • Reklamy

Super chlebek jak oryginał

Przepisy na pieczywo i placki

Re: Super chlebek jak orginał

Postprzez wioletaart » 22 Mar 2011, 23:06

a mozesz mi napisac jakiej firmy i gdzie moge dostac?
wioletaart
NOWY
NOWY
 
Posty: 8
Rejestracja: 15 Mar 2011, 20:25

Reklamy

Re: Super chlebek jak orginał

Postprzez Mysendi » 22 Mar 2011, 23:12

ja zamawiam na allegro kupuje tam otręby i skrobię
http://allegro.pl/skrobia-kukurydziana- ... 43305.html
straznik.dieta.pl/]Image
Faza pierwsza 17.01.-22.01 .2011(2 kg)
Faza druga 23.01.2011 trwa
Mysendi
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 64
Rejestracja: 13 Sty 2011, 22:41
Miejscowość: warszawa

Re: Super chlebek jak orginał

Postprzez agulec81 » 23 Mar 2011, 10:31

Chlebek jest boski dziekuję za przepisik :)
Image

Faza 1 ---> 14.02.2011 - 19.02.2011 = (-3kg)
Faza 2 ---> 20.02.2011 - w trakcie :)
Awatar użytkownika
agulec81
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 13
Rejestracja: 16 Lut 2011, 20:20
Miejscowość: Sosnowiec/Cardiff UK

Re: Super chlebek jak orginał

Postprzez tabakierka » 24 Mar 2011, 12:36

Mysendi napisał(a):6 łyżek otrębów pszennych
9 łyżek otrębów owsianych
9 łyżek skrobi kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jaja
150 ml jogurtu naturalnego
wszystko zmiksować piec w temp 200c 40 min po upieczeniu uchylić piekarnik zostawić na ok 20 min
wychodzi taka blacha 12x31
wychodzi super dawno takiego nie jadłam
jutro dam fotkę

Bardzo sympatyczny chlebek :D
W obawie przed dużą ilością mazeiny, przepis nieco zmodyfikowałam: użyłam 6 łyżek owej zamiast 9 oraz zwiększyłam ilość otrębów pszennych do 9. Dodałam cały, mały jogurt naturalny Danone, a białka ubiłam na pianę i dodałam dopiero na sam koniec.
Myślę, że można z tego zrobić porcje na 6 dni.
Ponieważ nie użyłam żadnych przypraw, chlebek wyszedł bardzo delikatny, idealny do serka waniliowego :D
Poniżej zamieszczam efekt :D
Załączniki
P1240182.JPG
super delikatny chlebek
P1240182.JPG (33.05 KiB) Obejrzany 2215 razy
Image

I faza- 18-20.01.2011 (-2 kg)
II faza- 21.01.2011-01.04.2011 (-7 kg)
III faza- od 02.04.2011 :D- STRACIŁAM CIERPLIWOŚĆ :D


Zapraszam na babskie pogaduchy:
http://forum.dietaproteinowa.tv/viewtopic.php?f=19&t=5476
Awatar użytkownika
tabakierka
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
 
Posty: 322
Rejestracja: 17 Sty 2011, 14:25
Miejscowość: Łódź

Re: Super chlebek jak orginał

Postprzez usaagi89 » 29 Mar 2011, 13:54

próbowałam zrobić ten chleb i ni cholery nie chce mi wyjść... zaraz po wyjęciu z piekarnika owszem jest bardzo dobry, ale jak tylko postoi to robi się czerstwy i zaczyna tak specyficznie pachnieć. Robię wszystko według przepisu i nie wiem w czym tkwi problem :|
usaagi89
NOWY
NOWY
 
Posty: 6
Rejestracja: 21 Mar 2011, 18:58

Re: Super chlebek jak orginał

Postprzez Mysendi » 29 Mar 2011, 21:52

może trzymaj go w lodówce ?
straznik.dieta.pl/]Image
Faza pierwsza 17.01.-22.01 .2011(2 kg)
Faza druga 23.01.2011 trwa
Mysendi
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 64
Rejestracja: 13 Sty 2011, 22:41
Miejscowość: warszawa

Re: Super chlebek jak orginał

Postprzez madzia__87 » 31 Mar 2011, 08:13

Chlebek sam w sobie bardzo dobry ale niestety siadl mi i mial moze z 2 cm wysokosci. Robilam jak nalezy. Co mogło sie stać?
Image

I FAZA
04.03 - 07.03 - 2 kg
08.03 - trwa
madzia__87
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 13
Rejestracja: 05 Mar 2011, 18:00

Re: Super chlebek jak orginał

Postprzez Joanna1981 » 31 Mar 2011, 08:33

A ja też miałam dość tego twarogowego "pieczywka" i znalazłam i wypróbowałam nowy przepis na przepyszny chlebek:

* 6 łyżek zmielonych otrąb owsianych
* 3 łyżki zmielonych otrąb pszennych
* 3 płaskie łyżki mąki kukurydzianej
* pół szklanki chudego mleka
* torebka suchych drożdży
* pół łyżeczki soli
* słodzik (2 tabletki)
* 3-4 jajka
* garść prażonej cebulki

Otręby zmieliłam blenderem, a zamiast cebuli dałam czosnek i kminek - wyszedł przepyszny.
Trzeba zjeść w 3 dni maksymalnie bo się potem zaczyna psuć niestety. Chyba, że ktoś zamrozi...
A mączka kukurydziana to w 90% to samo co skrobia i w dodatku ma mnie trochę kalorii - więc bez obawy!
Image


Etap I - 8 dni, 2kg 7-14 marca 2011
Etap II - 2,5 kg (14 marca -23 kwietnia 2011)
Etap III - trwa...
Joanna1981
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 14
Rejestracja: 14 Mar 2011, 07:52

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez Joanna1981 » 31 Mar 2011, 08:36

madzia__87 :

Mi też siadł trochę ten mój i miał tylko jakieś 3 cm wysokości na blaszce podłużnej, ciężko powiedzieć o co tu chodzi... ;-)
Image


Etap I - 8 dni, 2kg 7-14 marca 2011
Etap II - 2,5 kg (14 marca -23 kwietnia 2011)
Etap III - trwa...
Joanna1981
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 14
Rejestracja: 14 Mar 2011, 07:52

Re: Super chlebek jak oryginał

Postprzez usaagi89 » 31 Mar 2011, 08:54

Mysendi: będę dzisiaj znowu piec to wstawię do lodówki i zobaczę :) choć szczerze wątpię żeby to coś dało, bo ten mój chlebek ogólnie nie wyglądał jak dziewczyn, które wstawiały zdjęcia :)
usaagi89
NOWY
NOWY
 
Posty: 6
Rejestracja: 21 Mar 2011, 18:58

PoprzedniaNastępna


  • Reklamy

Wróć do Pieczywo i placki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklamy
cron