Forum Diety Proteinowej   

Forum dietetyczne strony na temat diety proteinowej


  • Reklamy

Gołąbki

Przepisy na dania z drobiu

Gołąbki

Postprzez marie » 29 Sie 2010, 14:00

8-10 sparzonych liści kapusty
1 kg mięsa mielonego z indyka
0,3 kg pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
pieprz, majeranek, sól
3 łyżki koncentratu pomidorowego
pół odtłuszczonej kostki rosołowej
1/2 szklanki gorącej wody

Cebulę w kostkę, udusić na teflonie, dodać pokrojone pieczarki, dodać czosnek. Jak zmięknie a pieczarki zaczną puszczać sok wymieszać z mięsem, dodać pieprz, majeranek, sól. Zawinąć w liście. W pół szklanki gorącej wody (ja zrobiłam w całej i jak widać na foto sos wyszedł nieco za rzadki) rozpuścić pół kostki rosołowej, dodać koncentrat, wymieszać, zalać gołąbki. Piekłam 50 min w temp. 200. Ale można też udusić w garnku.
Nawet mój niedukanujący mąż się zajadał :)
Załączniki
Gołąbki5.JPG
Efekt końcowy
Gołąbki5.JPG (40.66 KiB) Obejrzany 7370 razy
Gołąbki4.JPG
Po upieczeniu
Gołąbki4.JPG (41.28 KiB) Obejrzany 7370 razy
Gołąbki1.JPG
Przed pieczeniem
Gołąbki1.JPG (42.87 KiB) Obejrzany 7370 razy
Diamenty to węgiel, który wziął się do roboty!

Image
1 FAZA: 14-20.07.10 -2,7
2 FAZA: od 21.07.10 trwa....

cel1: 10 kg mniej -ok , cel2: DWIE CYFRY -ok :D cel3: 8!!!!
Awatar użytkownika
marie
GADUŁA
GADUŁA
 
Posty: 657
Rejestracja: 14 Lip 2010, 20:04

Reklamy

Re: Gołąbki

Postprzez edytabjork » 29 Sie 2010, 18:44

zrobiłam dzis podobne! były pyszne! do indyka dałam cebule, czosnek i duzo surowych pieczarek w kostkę. i do kapuchy!
zostało mi trochę ugotowanej kapusty w główce. pokroiłam ją jak na bigos, dodałam skrojonej w kostkę piersi z kurczaka, cebulę, czosnek, trochę papryki zielonej. na koniec pomidory bez skórki i trochę koncentratu pom. wyszedł kapuśniaczek. też pyszny :)
edytabjork
NOWY
NOWY
 
Posty: 4
Rejestracja: 25 Sie 2010, 15:15

Re: Gołąbki

Postprzez marie » 30 Sie 2010, 13:31

no to jadłyśmy prawie to samo :D
Diamenty to węgiel, który wziął się do roboty!

Image
1 FAZA: 14-20.07.10 -2,7
2 FAZA: od 21.07.10 trwa....

cel1: 10 kg mniej -ok , cel2: DWIE CYFRY -ok :D cel3: 8!!!!
Awatar użytkownika
marie
GADUŁA
GADUŁA
 
Posty: 657
Rejestracja: 14 Lip 2010, 20:04

Re: Gołąbki

Postprzez gosiek9210 » 04 Wrz 2010, 12:52

a mięso na gołąbki ma być gotowane czy takie z woreczka prosto na patelnie?
Image


I faza 22.07.2011
gosiek9210
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 26
Rejestracja: 17 Sie 2010, 15:22

Re: Gołąbki

Postprzez marie » 04 Wrz 2010, 13:24

gosiek9210 napisał(a):a mięso na gołąbki ma być gotowane czy takie z woreczka prosto na patelnie?


Mięso mielone surowe. Jedynie celulę i pieczarki podsmażałam, aby nie były twarde po upieczeniu, zwłaszcza cebula. Nie lubię niedogotowanej lub niedopieczonej. :)
Diamenty to węgiel, który wziął się do roboty!

Image
1 FAZA: 14-20.07.10 -2,7
2 FAZA: od 21.07.10 trwa....

cel1: 10 kg mniej -ok , cel2: DWIE CYFRY -ok :D cel3: 8!!!!
Awatar użytkownika
marie
GADUŁA
GADUŁA
 
Posty: 657
Rejestracja: 14 Lip 2010, 20:04

Re: Gołąbki

Postprzez Gosiasamosia » 05 Wrz 2010, 12:22

gosiek9210 napisał(a):a mięso na gołąbki ma być gotowane czy takie z woreczka prosto na patelnie?

Mięso ma być ani nie gotowane ,ani na patelnię.Mieszasz z podsmażoną cebulką i pieczarkami i takim surowym faszerujesz liście kapusty.Mięsko samo "dojdzie " podczas duszenia w piekarniku.
Image
02.08.2010 - początek diety
25.01.2011 - IV faza
Awatar użytkownika
Gosiasamosia
STARSZYZNA FORUMOWA
STARSZYZNA FORUMOWA
 
Posty: 2712
Rejestracja: 01 Sie 2010, 20:01
Miejscowość: Katowice

Re: Gołąbki

Postprzez Q.:) » 09 Wrz 2010, 14:21

mam pytanie co do goląbkow, nie wiem czy dobrze zrobilam ale kupilam pomidory w puszce pudliszki, zblendowalam je i dodalam troche wegety i wody i zalalam tym goląbki , z kapusty wloskiej w srodku miesko drobiowo cielece zmielone z przyprawami i cebulką.
Zastanawiam sie tylko czy te pomidory mogłam dodac .. ?? :roll:
Image
Faza I - 17-18/08/2010 - 1,8kg
Faza II - trwa ...
Awatar użytkownika
Q.:)
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 76
Rejestracja: 15 Sie 2010, 07:49
Miejscowość: Zagłębie

Re: Gołąbki

Postprzez mitta » 09 Wrz 2010, 15:00

Właśnie się zajadam gołąbkami. Są naprawde pyszne! Tylko sie troszkę przypiekły bo jakoś tak nie mam zaufania do mielonego mięsa z indyka, jak dla mnie przed pieczeniem i po wygląda prawie tak samo, nie zmienia koloru... i kapusty następnym razem użyję włoskiej. Jest bardziej miękka, polecam :D
Image
I Faza - 05/07- 08/07 - 2kg
II Faza (5/5) - 09/07-02/08 - 2,2kg
II Faza (1/1) - 03/08-
mitta
NOWY
NOWY
 
Posty: 9
Rejestracja: 30 Cze 2010, 15:48

Re: Gołąbki

Postprzez Q.:) » 09 Wrz 2010, 15:39

Też właśnie zjadłam, nie powiem, ze nie róznia sie od normalnych gołąbków mojej babci : D
Ale jednak zjadliwe, dobre, smakował mi dzisiejszy obiad :)
Image
Faza I - 17-18/08/2010 - 1,8kg
Faza II - trwa ...
Awatar użytkownika
Q.:)
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 76
Rejestracja: 15 Sie 2010, 07:49
Miejscowość: Zagłębie

Re: Gołąbki

Postprzez marie » 10 Wrz 2010, 08:33

Q.:) napisał(a):mam pytanie co do goląbkow, nie wiem czy dobrze zrobilam ale kupilam pomidory w puszce pudliszki, zblendowalam je i dodalam troche wegety i wody i zalalam tym goląbki , z kapusty wloskiej w srodku miesko drobiowo cielece zmielone z przyprawami i cebulką.
Zastanawiam sie tylko czy te pomidory mogłam dodac .. ?? :roll:

jesli masz dzień PW, a w pomidorach nie było dodatku cukru to jak najbardziej! :)
Diamenty to węgiel, który wziął się do roboty!

Image
1 FAZA: 14-20.07.10 -2,7
2 FAZA: od 21.07.10 trwa....

cel1: 10 kg mniej -ok , cel2: DWIE CYFRY -ok :D cel3: 8!!!!
Awatar użytkownika
marie
GADUŁA
GADUŁA
 
Posty: 657
Rejestracja: 14 Lip 2010, 20:04

Następna


  • Reklamy

Wróć do Dania z drobiu

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklamy
cron