Strona 2 z 4

Re: beziki

PostWysłany: 22 Lip 2010, 18:45
przez Ally
żeby bezy nie były w środku ciągnące tylko chrupiące to musza siedziec w piekarniku dużo dłużej. Trzeba je obsuszac a nie piec. Ja zostawiałam kiedys na całą noc ale w temperaturze 50-60 stopni. Wychodziły jak te ze sklepu.

Aha, najpierw kilkanaście minut trzeba zapiec, zeby sie nie rozpłynęły a potem zmniejszyc temperature i obsuszac ;)

Re: beziki

PostWysłany: 22 Lip 2010, 19:00
przez e-wa
Ally napisał(a):żeby bezy nie były w środku ciągnące tylko chrupiące to musza siedziec w piekarniku dużo dłużej. Trzeba je obsuszac a nie piec. Ja zostawiałam kiedys na całą noc ale w temperaturze 50-60 stopni. Wychodziły jak te ze sklepu.

Aha, najpierw kilkanaście minut trzeba zapiec, zeby sie nie rozpłynęły a potem zmniejszyc temperature i obsuszac ;)



czyli mi sie po prostu udało jakos, ale nastepnym razem sprobuje tak obsuszać i moze wyjda jeszcze fajniej :) dzieki

Re: beziki

PostWysłany: 24 Lip 2010, 15:13
przez Migotka
andziuszek24 napisał(a):niestety beziki nie wyszły jak na obrazku..... ani kształtem ani smakiem ;p

prawdopodobnie nie ubiłaś dobrze piany

Re: beziki

PostWysłany: 24 Lip 2010, 15:41
przez andziuszek24
ubijalam blenderem ale jak dodalam slodziku to nie byla zbyt ubita jakas taka dziwna :?

Re: beziki

PostWysłany: 29 Lip 2010, 17:52
przez Dori
Hmmm chcialam zrobic beziki, zeby zarzucic na nie moje tiramisu, bo to chyba najlepszy substytut biszkopcikow jaki mamy :?:
Piana wyszla mi super, z kawa i wogole cacy, wysuszyly sie tez calkiem, calkiem ale w smaku nie byly nawet w polowie tak slodkie jak sama piana przed pieczeniem. :shock: Obstawiam slodzik, chociaz jak pieklam z nim sernik to bylo ok. Jakies sugestie:?:

Re: beziki

PostWysłany: 16 Sie 2010, 09:28
przez e-wa
ja używałam sweet top w proszku i były słodkie

Re: beziki

PostWysłany: 20 Sie 2010, 20:50
przez Barbara12
przekora napisał(a):
Łodzianka napisał(a):Beziki fajne,ale ta Nutella to odpada. :)


A dlaczego? Mamy przecież dukanową nutellę :>

Gdzie mozna dostać nutelke dukanową?

Re: beziki

PostWysłany: 20 Sie 2010, 20:53
przez Barbara12
Barbara12 napisał(a):
przekora napisał(a):
Łodzianka napisał(a):Beziki fajne,ale ta Nutella to odpada. :)


A dlaczego? Mamy przecież dukanową nutellę :>

Gdzie mozna dostać nutelke dukanową?

Sorry, juz znalazłam w przepisach - jestem nowa i czasem nie łapie, po mału ogarniam wszystko :)

Re: beziki

PostWysłany: 24 Sie 2010, 12:39
przez widelec
A w którym momencie dodajecie sok z cytryny i słodzik? Do białek jeszcze przed ubiciem?

Re: beziki

PostWysłany: 29 Sie 2010, 14:09
przez misiaczek71
Pod koniec ubijania :)