Strona 1 z 1

Oliwa?

PostWysłany: 15 Kwi 2016, 04:47
przez WeronikaM
Używacie w swojej kuchni oliwy? Mnie ostatnio posmakowała taka prosto z hiszpanii jak ta dostępna w tym sklepie - oliwa. Świetnie pasuje i do sałatek i do marynaty.

Re: Oliwa?

PostWysłany: 12 Maj 2016, 19:04
przez skoczek
Oczywiście, że używam. Najczęściej do sałatek. Tym bardziej, że nasz organizm potrzebuje tłuszczów. Na szczęście są produkty, które zapobiegają przed ich nadmiernym wchłanianiem do organizmu. Jednym z nich jest synferyna, czyli związek pozyskiwany z gorzkiej pomarańczy. Jest on chociażby w składzie Trizera. Jest to naturalny składnik, dzięki temu spokojnie i bezpiecznie działa na nasz organizm.

Re: Oliwa?

PostWysłany: 12 Maj 2016, 19:16
przez bertaa
Ja też używam oliwę. Moja kuzynka przywozi mi prawdziwą z Włoch. O wiele taniej mnie to kosztuje niż zakup w Polsce. Bardzo lubię sałatki z oliwą i przyprawami. Są o wiele lżejsze niż te z kalorycznymi sosami. Najważniejsze by pamiętać, że podczas redukcji wagi bardziej istotna jest, jakość niż ilość. Tłuszcz ma wiele funkcji, których nie da się zastąpić niczym innym. Nauczmy się go wykorzystywać, by czerpać 100% jego właściwości. Ważne by dostarczać go do organizmu, ale takie blokowanie wchłaniania jak w przypadku Trizera jest skuteczne, jeśli się odchudzamy.

Re: Oliwa?

PostWysłany: 30 Maj 2016, 12:28
przez martaXYZ
Akurat wprowadzenie oliwy do posiłków nie jest trudne. Jeśli dobrze ją rozmieszasz w serku to nie poczujesz. Dodatkowo możesz usmażyć na niej jajecznicę. Do posiłku, w którym na przykład jest makaron także możesz dodać. Oprócz tego robiąc sobie sałatkę możesz na jej bazie z ziołami zrobić super sos. Wystarczy tylko odpowiednio przyprawić i będzie smakowało. Od kiedy jestem na diecie to często jem sałatki na śniadania i kolacje. Biorę spalacz Trizer i ćwiczę. Taka sałatka starcza mi bez problemu i nie muszę po niej podjadać. Lepiej zjeść waśnie sałatkę z sosem na bazie oliwy niż z ciężkim sosem z majonezu i keczupu.

Re: Oliwa?

PostWysłany: 30 Maj 2016, 12:30
przez il0nA
Myślę, że najlepiej przemycać oliwę w sałatkach. Najlepiej stosować te EXTRA VIRGIN, czyli po pierwszym tłoczeniu. Zalecane jest stosowanie jej na surowo. Powinna być dodawana przed podaniem potrawy na stół, a nie wcześniej. Jest bogata w jednonienasycone i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, zwłaszcza omega-9. Oprócz tego zawiera takie witaminy jak A, E, D, K. A. Nawet wspomagając się Trizerem można przyjmować taką oliwę w posiłkach. Lepiej dodawać taką oliwę niż masło do posiłków.

Re: Oliwa?

PostWysłany: 05 Lip 2018, 10:25
przez Szumi33
Bardzo często stosuję oliwę. Staram się przywozić oryginalną jak tylko wrócę z wakacji we Włoszech lub Hiszpanii.

Re: Oliwa?

PostWysłany: 04 Wrz 2018, 10:05
przez heasis
Oliwę tylko z pierwszego tłoczenia. Osobiście często używam oliwy - i do sałatek, i do smażenia. aje o wiele bardziej delikatniejszą fakturę niż np. olej słonecznikowy.
Już nie wspominając o zdrowotnych zalety oliwy z oliwek, bo o tym można byłoby napisać referat.

Re: Oliwa?

PostWysłany: 06 Lis 2019, 17:59
przez kokalka
Jest o tym artykuł tutaj sami zobaczcie :) https://e-kamagra24h.pl