Forum Diety Proteinowej   

Forum dietetyczne strony na temat diety proteinowej


  • Reklamy

Makaron KONJAC (shirataki)

Informacje w jakich sklepach można dostać określone produkty, które można spożywać na diecie proteinowej.

Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez gosi!a » 03 Sty 2013, 20:32

Makaron KONJAC (shirataki): można spożywać go do woli we wszystkich fazach diety.

Makaron SHIRATAKI to wyjątkowy japoński produkt spożywczy dla osób pragnących ograniczyć ilość spożywanych kalorii. Jest to cienki, galaretowaty, przeźroczysty makaron uzyskiwany z azjatyckiej rośliny konjac (amorphophallus konjac), o praktycznie zerowej zawartości kalorii (tak naprawdę makaron zawiera ok 3% węglowodanów co daje ok. 10 kalorii na 100g ale w porównaniu do innych makaronów ilość tą praktycznie możemy zaniedbać). Dodatkowo makaron ten zawiera wyjątkowy, rozpuszczalny w wodzie błonnik Glukomannan o dobroczynny działaniu dla organizmu: reguluje trawienie, zapobiega zaparciom, obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, reguluje ciśnienie krwi, wspomaga odchudzanie. Składający się głównie z wody i błonnika makaron, stosowany jest głównie w zupach i potrawkach jako bardzo niskokaloryczny zamiennik tradycyjnego makaronu. SHIRATAKI nie ma praktycznie własnego smaku, przyjmuje smak sosu (zupy), w którym jest podawany. SHIRATAKI oznacza po japońsku „biały wodospad”, ale występuje także w wersji czarnej, barwionej za pomocą sproszkowanych alg. Skład: woda, mąka konjac (amorphophallus konjac), środek wiążący: E526. Waga po osączeniu (DW): 200g. Produkcja: Japonia.

Makaron KONJAC (shirataki) można kupić na stronie http://www.KuchnieOrientu.pl ewentualnie dokonać zamówienia na allegro i odebrać osobiście w Rzgowie k.łodzi ul.Pabianicka 68D ;)
gosi!a
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 17
Rejestracja: 30 Gru 2012, 17:00

Reklamy

Re: Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez Maniek85 » 04 Sty 2013, 07:33

Jadł ktoś? Wygląda dobrze. Ale jak ze smakiem?
Maniek85
MODERATOR
MODERATOR
 
Posty: 611
Rejestracja: 06 Lut 2012, 21:59

Re: Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez gosi!a » 04 Sty 2013, 13:43

"Podobno makaron SHIRATAKI nie ma praktycznie własnego smaku, przyjmuje smak sosu (zupy), w którym jest podawany".

Image

Image

Image

Image

Makaron SHIRATAKI wyjęty z paczki ma zapach ryby,ale nie należy się tym przejmować, gdyż zapach ten zniknie po gotowaniu. Przed dodaniem do dania należy SHIRATAKI wylać z opakowania na sitko i dobrze osączyć (opukać zimną wodą). Następnie zagotować wodę, wrzucić SHIRATAKI i gotować okolo 5 minut. Ponownie osączyć i dodawać do dania.

Jak dla mnie to SUPER zamiennik makaronu !!!
gosi!a
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 17
Rejestracja: 30 Gru 2012, 17:00

Re: Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez Megisss » 04 Sty 2013, 19:49

Jest strasznie gumowate. Bez żadnej sensacji.
Awatar użytkownika
Megisss
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
 
Posty: 219
Rejestracja: 15 Kwi 2012, 21:30
Miejscowość: Piastów

Re: Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez Beni » 04 Sty 2013, 19:59

Czyli moge taki wciagnac nawet na 2 fazie z ketchupem (Linessa) np? |Rozumiem, ze bedac na 3 fazie nie licze tego wtedy jako uczte/skrobie :)
Image
Awatar użytkownika
Beni
GADUŁA
GADUŁA
 
Posty: 685
Rejestracja: 26 Mar 2012, 19:58

Re: Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez gosi!a » 04 Sty 2013, 20:19

Megisss napisał(a):Jest strasznie gumowate. Bez żadnej sensacji.


Gumowate ale zjadliwe.. Osobiście wole shirataki niż makaron z otrąb który w ogóle mi nie podchodzi..
gosi!a
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 17
Rejestracja: 30 Gru 2012, 17:00

Re: Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez gosi!a » 04 Sty 2013, 20:23

Beni napisał(a):Czyli moge taki wciagnac nawet na 2 fazie z ketchupem (Linessa) np? |Rozumiem, ze bedac na 3 fazie nie licze tego wtedy jako uczte/skrobie :)


Co mi wiadomo to można go jeść we wszystkich fazach diety bez ograniczeń ,ale czy z ketchupem linessa?
gosi!a
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 17
Rejestracja: 30 Gru 2012, 17:00

Re: Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez Megisss » 05 Sty 2013, 16:55

Mnie sama cena makaronu odstrasza...
Osobiście robię sobie makaron z mąki sojowej, która ma dwa razy mniej węglowodanów niż skrobia. A taki makaron jest o wiele lepszy niż shirataki, przypominający w smaku kable.
Awatar użytkownika
Megisss
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
 
Posty: 219
Rejestracja: 15 Kwi 2012, 21:30
Miejscowość: Piastów

Re: Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez vivi212 » 16 Lut 2013, 20:53

Ja polecam wszystkim makaron shirataki Skinny Noodles, można go jeść bez ograniczeń i świetnie zaspokaja apetyt ponieważ ma bardzo dużo błonnika i tylko 6.4 kcal w 100 g. Jest dozwolony w każdej fazie diety bez ograniczeń
vivi212
NOWY
NOWY
 
Posty: 2
Rejestracja: 16 Lut 2013, 20:17

Re: Makaron KONJAC (shirataki)

Postprzez calineczka01 » 16 Lut 2013, 22:38

mój ma 4 kcal :D to znaczy ze mogę zjeść więcej niż ty :D coś mnie wzięło dziś na taki humor rotfl
Image
calineczka01
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 98
Rejestracja: 28 Sty 2013, 21:48

Następna


  • Reklamy

Wróć do Produkty diety w sklepach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklamy