Forum Diety Proteinowej   

Forum dietetyczne strony na temat diety proteinowej


  • Reklamy

Grzyby panierowane

Przepisy na potrawy bożonarodzeniowe zgodne z dietą Dukana. Moderatorka: MadziaRa

Grzyby panierowane

Postprzez DEBRATABOR » 30 Lis 2010, 15:21

Składniki:

suszone grzyby - kapelusze
jajo
otreby owsiane
sól

Namoczone grzyby gotuje w b. małej ilości wody aż zmiękną. Wyjmuję z wywaru, lekko solę, panieruję w jajku i otrębach. Patelnię teflonową lekko natłuszczam papierem z kroplą oliwy, smaże grzyby z obu stron az do zrumienienia otrąb. Najlepiej podawać od razu po usmażeniu. Jeśli przywierają do patelni podczas smażenia, można dodac troszke wywaru z grzybów.
DEBRATABOR
 

Reklamy

Re: Grzyby panierowane

Postprzez Barbara12 » 30 Lis 2010, 15:31

Moga nam zastąpić uszka :) Barszczykiem popijemy.
Image
Awatar użytkownika
Barbara12
STARSZYZNA FORUMOWA
STARSZYZNA FORUMOWA
 
Posty: 2836
Rejestracja: 17 Sie 2010, 19:07
Miejscowość: Sosnowiec/Rometta Marea - Sycylia

Re: Grzyby panierowane

Postprzez denrobium » 30 Lis 2010, 16:35

Dobre na wiligię :)
Małgorzata
teraz coś na kształt III fazy
poprzednio zgubiłam 9 kg z 71 do 62
http://straznik.dieta.pl/]Image
Awatar użytkownika
denrobium
TWARDZIEL FORUMOWY
TWARDZIEL FORUMOWY
 
Posty: 1619
Rejestracja: 07 Lis 2010, 19:52
Miejscowość: Tarnowskie Góry

Re: Grzyby panierowane

Postprzez bartus » 01 Gru 2010, 10:53

Myślę że duże pieczarki w cieście z otrąb mielonych też mogą być super.
Fajny pomysł z tymi grzybami :)
bartus
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 62
Rejestracja: 17 Wrz 2010, 10:34

Re: Grzyby panierowane

Postprzez DEBRATABOR » 01 Gru 2010, 16:58

bartus napisał(a):Myślę że duże pieczarki w cieście z otrąb mielonych też mogą być super.
Fajny pomysł z tymi grzybami :)


Jak najbardziej, tylko kapelusze pieczarek sa dosc grube - warto wybrac takie bardziej płaskie. Ja robilam pieczarki w panierce, oczywiscie przed Dukanem w bułce tartej. Myślę, że zastapienie bułki otrąbami nie stanowi problemu.
DEBRATABOR
 

Re: Grzyby panierowane

Postprzez bartus » 02 Gru 2010, 13:14

Wpadł mi teraz do głowy taki przepis
8 dużych pieczarek
2 jajka
cebulka
pieprz i sól
cebulkę razem z pokrojonymi na drobno ogonkami pieczarek smażyć na teflonie dodać jajko i przyprawy
zrobić taki farsz .Nadziewać kapelusze pieczarek i obtaczać w cieście naleśnikowym dukanowym i suchych otrębach układać w małym żaroodpornym naczyniu i zapiec.
Co TY na to ? Myślę że też fajne.
bartus
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 62
Rejestracja: 17 Wrz 2010, 10:34

Re: Grzyby panierowane

Postprzez DEBRATABOR » 02 Gru 2010, 13:20

bartus napisał(a):Wpadł mi teraz do głowy taki przepis
8 dużych pieczarek
2 jajka
cebulka
pieprz i sól
cebulkę razem z pokrojonymi na drobno ogonkami pieczarek smażyć na teflonie dodać jajko i przyprawy
zrobić taki farsz .Nadziewać kapelusze pieczarek i obtaczać w cieście naleśnikowym dukanowym i suchych otrębach układać w małym żaroodpornym naczyniu i zapiec.
Co TY na to ? Myślę że też fajne.


Pewnie,że fajne. Pieczarki faszerowane. Zastanawiam sie tylko po co ciasto dukanowe, skoro można w jajku i otrębach. Chyba, że to ciasto dukanowe (są przeróżne wersje) jest bez jajek. Wtedy ma sens, bo mniej cholesterolu. W sumie jaja trzeba ograniczać.
DEBRATABOR
 

Re: Grzyby panierowane

Postprzez bartus » 02 Gru 2010, 16:08

Myślę że ciasto nie spłynie z pieczarki szybko podczas pieczenia w piekarniku bo jak do smażenia to można tylko w otrębach.
bartus
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 62
Rejestracja: 17 Wrz 2010, 10:34

Re: Grzyby panierowane

Postprzez ewakow2 » 02 Gru 2010, 17:37

Myslę że te ciasto to lepszy pomysł niż same otręby. Mnie zawsze się przypalają. :roll:
Image
ewakow2
BYWALEC
BYWALEC
 
Posty: 122
Rejestracja: 14 Sie 2010, 15:26

Re: Grzyby panierowane

Postprzez lichia » 30 Paź 2011, 13:53

Ja robię troszkę inaczej.Nie panieruję pieczarek tylko je faszeruję:-)Pieczarki oczyszczam ogonki odrywam.Solę i pieprzę kapelusze w środku.Ogonki trę na grubej tarce,przesmażam na suchej patelni,potem dodaję jajko,zieloną pietruszkę i przyprawy.Kiedys dodawałam jeszcze tarty żółty ser,ale teraz zabronione:-),można zamiast sera żółtego wrzucić serek homo,tak z 2 kopiaste łyzki.Wszystko zalezy od tego ile mamy tych pieczarek,farsz musi być w miarę zwarty aby nie wypłynął nam z kapeluszy.Kapelusze faszerujemy farszem i całość wkładamy do piekarnika na ok 40 minut.Polecam,bo jest naprawdę pyszne,myśłę,że na Święta jak znalazł:-)
Image
lichia
OBSERWATOR
OBSERWATOR
 
Posty: 68
Rejestracja: 28 Wrz 2010, 07:47

Następna


  • Reklamy

Wróć do Przepisy Świąteczne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

  • Reklamy