Strona 2 z 2

Re: BARSZCZ CZERWONY

PostWysłany: 10 Gru 2010, 23:42
przez karmelka
tylko radzę przyprawy takie jak pieprz , sól czy czosnek dawać na samym końcu .

Re: BARSZCZ CZERWONY

PostWysłany: 11 Gru 2010, 18:39
przez E-Day
To znaczy kiedy na samym końcu? W dniu, kiedy będzie jedzony? Czy też ma się "przegryzać" już z tymi przyprawami?

Re: BARSZCZ CZERWONY

PostWysłany: 05 Sty 2011, 13:48
przez anika 13
moja opcja to; brzuchate buraki pokrojone w coklowiek zalane woda niezbyt duza iloscia z listkiem laurowym,zielem angielskim,kulkami piepszu,jalowcem ,garsc grzybow suszonych ,gotuja sie po malu gdy sa miekkie( wybieram kilka i nich robie sobie buraczki z cebulka i przyprawami do kurki z grilla super)przesmazam 5 cebul i dorzucam do gara gdy sa zbyt slodkie, dolewam lyzke octu doprawiam piepszem mielonym ,sola, majerankiem,mozna jeszcze cos dorzucic ale ja robie w takiej wersji prostej smacznej i dozwolonej

Re: BARSZCZ CZERWONY

PostWysłany: 15 Lis 2018, 10:03
przez napoletana30
Muszę wypróbowac waszych przepisów, to bedzie moj pierwszy świąteczny barszczyk