Forum Diety Proteinowej   

Forum dietetyczne strony na temat diety proteinowej


  • Reklamy

potrawka z watrobki

Przepisy na dania z drobiu

potrawka z watrobki

Postprzez alutka.k » 21 Sty 2011, 19:26

watrobka drobiowa okolo 30dag na osobe,tu przepis na 60-70 dag
jogurt ,cebulka,zielona pietruszka,1/2 kostki rosolowej drobiowej

watrobke oczyscic i pokroic w kosteczke,w tym czasie na wodzie zeszklic srednia tez drobno pokrojona cebule,dodac watrobke i chwilke posmazyc,przyprawiamy pieprzem ,papryka czerwona slodka,po ok 10 minutach zalewamy rozpuszczona w polowie szklanki kostka rosolowa,dodajemy okolo 100ml jogurtu i wrzucamy posiekana zielona pietruszke (ok polowy duzego peczka albo caly maly),mozna troszke dodac magi,na mocniejszym ogniu redukujemy plyny az watrobka zgestenieje i jezeli trzeba dosalamy-nie solimy wczesniej bo rosolek i magi sa slone,smacznego
alutka.k
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
 
Posty: 282
Rejestracja: 05 Lis 2010, 11:43
Miejscowość: opole

Reklamy

Re: potrawka z watrobki

Postprzez juan » 26 Mar 2011, 17:22

przepis wygląda zachecająca ale mam pytanie czy mozna to zrobic na parafinie?
[[=http://straznik.dieta.pl/]Image[/*]

początek diety 31.07.2012
juan
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
 
Posty: 316
Rejestracja: 05 Mar 2011, 21:04
Miejscowość: gdzieś tam...

Re: potrawka z watrobki

Postprzez EmKa » 27 Mar 2011, 15:51

juan napisał(a):przepis wygląda zachecająca ale mam pytanie czy mozna to zrobic na parafinie?


Parafiny nie używa się do smażenia!
Tylko na zimno.

A co do przepisu, właśnie robię. Będzie spokój z obiadem na dwa dni. Ciekawe, jak smakuje.
EmKa
MANIAK FORUMOWY
MANIAK FORUMOWY
 
Posty: 1173
Rejestracja: 05 Lut 2011, 12:45
Miejscowość: Trójmiasto

Re: potrawka z watrobki

Postprzez juan » 27 Mar 2011, 16:14

No włąsnie smazyłam na parafinie placuszki z tunczyka i 'smród' palonej parafiny i dym był okropny,tez tak myslalam ze nie mozna na niej smazyc ale pewna nie byłam :( zrobie tak jak masz w przepisie i dam znac czy smakowało :)
[[=http://straznik.dieta.pl/]Image[/*]

początek diety 31.07.2012
juan
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
 
Posty: 316
Rejestracja: 05 Mar 2011, 21:04
Miejscowość: gdzieś tam...

Re: potrawka z watrobki

Postprzez Monik76 » 17 Kwi 2011, 14:57

juan napisał(a):przepis wygląda zachecająca ale mam pytanie czy mozna to zrobic na parafinie?


Parafinowy olej nie znosi wysokiej temperatury.
Polecam zakup patelni ceramicznej, ta sama cena co teflonowa (148 zł za 28 cm średnica w Tesco) ale jest biała i nic do niej nie przywiera a nawet rodzinie smaże bez tłuszczu (mięso samo oddaje tłuszcz i wodę). Wszystko ładnie od patelni odchodzi, nigdy nic mi się na niej nie przypaliło (z braku tłuszczu), co miało miejsce gdy smażyłam na teflonowej. Bardzo łatwo i szybko się ją myje, tylko nie wolno jej tylko myć w zmywarce. Poza tym jest odporna na zarysowania w przeciwnieństwie do teflonowej.
Image
Faza I : 02.04.2011r - 2 kg
Faza II : 06.04.2011r - trwa

59,6 kg - 07.06.11 - waga poniżej 62 kg od 13 lat - mój sukces.
Awatar użytkownika
Monik76
POCZĄTKUJĄCY
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 15
Rejestracja: 01 Kwi 2011, 16:27
Miejscowość: Katowice



  • Reklamy

Wróć do Dania z drobiu

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Kota64 oraz 0 gości

  • Reklamy